Over ons

DSCN0451

Schildersbedrijf J. van Eijk en Zn is opgericht in februari 1921. Dhr. J. van Eijk was de oprichter van het bedrijf. Hier is het bedrijf ook nog steeds naar vernoemd. Het bedrijf van toen gevestigd in de Kerkstraat in Delft.
Na enige jaren heeft Dhr. P.A. van Eijk het schildersbedrijf van zijn vader overgenomen.
Het precieze jaartal is bij ons niet bekend.

In 1971 is dhr. A.C.T.E (Ton) van Eijk bij het bedrijf komen werken. Ton was geen familie en toevallig had hij dezelfde achternaam, die ook op dezelfde manier geschreven werd.

In 1985 is Ton van Eijk mede vennoot geworden van het schildersbedrijf en in 1989 heeft hij het overgenomen. In 1999 is Koen van Eijk, zoon van Ton, bij het bedrijf komen werken. Vele jaren hebben vader en zoon samen in het bedrijf gezeten. In 2015 is Ton met pensioen gegaan en heeft Koen het bedrijf voortgezet.

Koen wist van jongs af aan al dat hij de zaak wilde overnemen. Hij heeft de schildersvakschool in Utrecht gedaan en heeft daar zijn meesterschilder diploma gehaald. Vervolgens heeft Koen zich nog een aantal jaren gespecialiseerd in hout- en marmerimitaties.

Koens’ grote droom was, naast het overnemen van het bedrijf, om het Predicaat bij Koninklijke beschikking Hofleverancier toegekend te krijgen. Het predicaat wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100 jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf en de onderneming zelf moeten van onbesproken gedrag zijn.

Op 1 oktober 2021 heeft Koen het Predicaat in ontvangst mogen nemen uit handen van de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, in het bijzijn van de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt en zijn ouders Ton  en Thea van Eijk.

Koen werkt momenteel zonder personeel. Voor de administratie wordt Koen bijgestaan door zijn vrouw, Gabi. Door de kleinschaligheid van het bedrijf hebben we persoonlijk contact met onze klanten. We zijn dan ook zeer betrokken met onze klanten en willen alleen maar tevreden klanten hebben.

U kunt bij ons terecht voor al uw onderhouds binnen- en buitenschilderwerk. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze vaardigheden in Oude Technieken. U moet daarbij denken aan marmer- en houtimitatie, verguld werk en letterzetten.
Wij maken graag voor U een vrijblijvende offerte.

Voor verdere gegevens kunt u kijken onder het kopje “contact”